3D-Støberiet benytter sig af Shell Casting. En Cire Perdue (tabt voks) metode, hvor en keramisk skal bygges op i lag over et emne i voks. Voksen smeltes ud og metallet kan nu hældes i det tomme rum som voksen har efterladt. Shell Casting udmærker sig ved et rigtig godt aftryk der kræver begrænset efterbearbejdning.

Om emnet er modelleret, 3D printet eller frembragt på anden måde, har støbe processen hidtil været den samme. Voks emnet støbes typisk i en silikoneform, der er lavet som en afformning over den ønskede form. En afformning af god kvalitet er forudsætningen for at kunne lave vokskopier med de samme former og propotioner som forlægget.

3D Støberiet er i gang med udvikling af Lost ABS. En metode hvor den keramiske skal bygges op over et 3D printet emne i ABS plastik. Plastikken smeltes herefter ud og processen fortsætter som i ovenstående. Vi har haft skiftende resultater med vores forsøg, gående fra rigtig flotte resultater i meget enkle forme, til for store fejl i ret komplicerede forme. Den mest udbredte metode til Lost ABS er at brænde plastikken ud. Dette strider os i mod, og vi søger derfor mod at udvikle vores egen. En metode med stor besparelse i tid og materialer, som vi ser meget frem til at kunne tilbyde.

3D-Støberiet udfører alle processerne i forbindelse med støbning. Som værende et mindre støberi, er netværk og gode samarbejdspartnere af afgørende betydning for den fleksibilitet vi tilbyder. Vores faciliteter koncentrerer sig om udvikling af projekter og støbning af enkelt styks/mindre serier. Ligger opgaven uden for vores eget værksteds muligheder finder vi en god løsning eksternt.

"Bidt af æblet" af Henrik Troelsen 2018.

 

Model af Korsør Slot anno 1750.

"Pissed Elin" Sara Möller, 2017.